Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 243-117439

Vård & omsorg

Att visa film i vården kan fungera som rekreation, men är också ett sätt att ta upp ämnen som är viktiga för dina patienter att samtala omkring. Att visa film för grupper leder ofta till en gemensam upplevelse som skapar samhörighet och fördjupar kontakten mellan människor. Film är dessutom ett utmärkt redskap för kunskap och utbildning, för såväl patienter och anhöriga som personal.

Film Stockholm arbetar för att sprida kunskap om hur film kan användas i olika syften för olika former av sammanhang, och ser vård- och omsorg som ett framtidsområde där filmmediet kan spela en viktig roll.

För dig som arbetar i vården och vill visa aktuella filmer rekommenderar vi att titta under "Bio-dax" i Kultur i vårdens utbudskatalog som du hittar här. Ett brett utbud från de större filmbolagen, svenska såväl som utländska erbjuds, långfilmer, kortfilmer och gamla klassiker. För er som vill se och samtala kring äldre filmer rekommenderar vi programmet Arkivfilm, som också finns i katalogen.

Vill du ha ytterligare information, filmtips eller har frågor om hur du kan visa film i vården, kontakta Anita Hjelm på anita.hjelm@filmstockholm.sll.se